Mikä hetki tässä maassa?

 

 Monet kristityt ovat vuosikymmeniä rukoilleet, että tulisi ns. "herätys".  Kun Jumala ei ole toiveiden mukaisesti vastannut, eikä ole näkynyt sellaista joukkoliikehdintää, jollaiseksi "herätystä"  on toivottu, on monen uskokin ruvennut jopa horjumaan, rapistumaan.

*    Eikö Jumala kuule rukouksia? 

*   Onko Hän perin juurin unohtanut tämän kansan, hylännyt, kääntänyt selkänsä? 

Miten on?  Kyllä Jumala aina kuulee, ja on kuullut TOTISET rukoukset!  Miten oli Elian aikana?

" Elia... rukoili rukoilemalla"  - Ja Jumala kuuli. Mitä sitten tapahtui?  Taas. "Hän rukoili uudelleen" ja mitä sen perästä tapahtui? Jaak 5:17-18.

     

Tässäkin maassa on ollut näitä Totisia Rukoilijoita. Ja Jumala on kuullut heidän totiset rukouksensa. He ovat anoneet Jumalan tahdon mukaisesti. -  Että Jumala vielä katsoisi laupeutensa silmin tämänkin kansan hukkuvia sieluja!  -  Niitä, jotka on Jeesuksen Kristuksen kalliilla sovintoverellä ja Hänen ristinkuolemallaan lunastettu, ostettu vapauteen. Mutta jotka ovat vielä vankeina... pahuuden ja jumalattomuuden siteissä...

Miten sitten se (herätys) tulee?  Monelle se on täysi yllätys, tyrmäys?  Se ei tule alkamaan mistään odotetusta paikasta, eikä ihmisten suunnitelmien mukaan, eikä kukaan ihminen sitä synnytä!

"Tuuli puhaltaa, missä tahtoo..."  Johannes 3:8

 

Aloittiko Johannes Kastaja työnsä Jerusalemin temppelistä, keskellä kaupunkia? Missä?

Aloittiko Herramme Jeesus tehtävänsä keskellä juutalaisten hengellistä ydintä?  Miten ja missä?

" . . . Jordanin tuonpuoleinen maa, pakanain Galilea..."  ( Matt 4:15-16)

 

Jumalan tapa näyttää olevan aloittaa periferiasta, reunoilta, vähäisistä paikoista, vähäisistä olosuhteista. Se on Jumalan oikeutta, tasaamista. Hän ei kilpaile suurten ihmisten kanssa, vaan tarvitsee työssään tavallisia "saviastioita". Puhdistettuja, Herralle pyhitettyjä. 2 Tim 2:20-21,  1 Kor 1: 26-29.  Jumala ei jaa kunniaansa. Miksi sillä tavalla? Siksi, että...  sen Raamattu selittää.

 

*  Vedet virtaavat sinne, missä on vastaanottoa. Missä on kuiva maa, missä sydämet hiljaa huutavat tuskaansa. Jumala katsoo heitä. Ja usko taikka epäile  -  tässä maassa on sellaisia ihmisiä, joita Jeesus katseli, ja kirjoitettu on:

"Ja nähdessään kansanjoukot hänen tuli heitä sääli, kun he olivat nääntyneet ja hyljätyt niinkuin lampaat joilla ei ole paimenta.."   Matt 9:36-38.   Mitä Jeesus silloin sanoi oppilailleen?  Jos jaksat ja kiinnostaa, niin ole hyvä ja lue. Ja jos edelleen jaksat, niin tee mitä Jeesus käski tehdä?

Nimittäin? Odotettu (herätys)  - se ei ala suurista temppeleistä, ei suurista areenanäytöksistä, ei yhdenkään nimi-ihmisen ympäriltä.  (Herätystä) ei synnytetä mainoksilla, suurella budjetillakaan!

Älä siis lainkaan ihmettele, KUN Jumalan Henki liikkuu, Jumalan virvoittavat vedet virtaavat!  Älä ihmettele sitä, että Jumalan asialla näkyy aivan erilaista väkeä,  asiat eivät mene ennakkotoiveiden ja kuvittelujen mukaisesti? Sillä suomalaisten "pakanoiden" pimeä "galilea" on Jumalan etsinnän kohteena. Tyhjät, särjetyt sydämet. Onnettomat, toivottomat ihmiset, jne.

 

Jos Sinä tahdot olla mukana tässä elopellon projektissa, keräämässä tähkäpäitä talteen MYRSKYN edellä,  lue  Matteus  9. luvun jakeet 35-38. 

Rukoile ja toimi niinkuin Jeesus käski!  Työmiehiä ja  - naisia kutsutaan nyt elonkorjuuseen!  Nämä korjattavat eivät pääsääntöisesti istu kirkoissa ja saleissa,  ja jopa karttavatkin monia paikkoja,  mutta missä nämä kaikki ihmiset ovat?  Juuri Sinun lähelläsi, taikka kaukana - maan äärissä. Aloita omasta elinympäristöstäsi. Rukoile rukoilemalla, niinkuin Elia. Sitten saat viisautta, voimaa, näkyä. Ohjeita minne mennä, mitä tehdä? 

*    Älä pidä fanaattisia saarnoja!  *Älä tuputa uskonsuuntaa  - vaan osoita Kristuksen rakkautta, ystävällisyyttä!   *  Enemmän hyviä tekoja, vähemmän sanoja. Ole itse elävä Kristuksen Kirje. Sellaisia ihmiset lukevat. . .  Ja sitten kysyvät,  jos ovat etsikkoajassa, Jumalan etsimiä!

Näin toimi ja vahvistui alkuseurakunnan ajan kasvu!  Uskovat puhuivat ja todistivat kukin omassa ympäristössään, kun vaino hajotti heidät sinne ja tänne? Apt 8:1-4.

Jumala toimii jo.  Jumalan Henki liikkuu,  Herra etsii kadotettuja.  Matt 22: 8-10. Janoa on, tuskaa on, avoimia sydämiä on.  Mutta he eivät tule  - monista syistä johtuen - kristillisiin julistuspaikkoihin. Jeesus käski: MENKÄÄ!  Ja Hän ohjaa, johdattaa, neuvoo, opettaa. Mitä tulee sanoa, taikka olla sanomatta? Mitä tulee rukoilla, kenelle osoittaa inhimillistä kanssamatkaajan tukea, Kristuksen rakkauden asiaa!

 

Oletko valmis, elonkorjuuseen?  Sitä Herra nyt kyselee. Jokainen saa voiman ja viisauden, joka tahtoo totella!

 

http://elianaika.vuodatus.net/