Sivun sisällys

 

Osa- 1  - Mitä raamattu sanoo herätyksestä?

Osa 2   - Mitä Raamattu (UT) sanoo herätyksestä? Virvoitus?

Osa 3  - Raamattu (UT) herätyksestä? Siunauksen sateista?

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Osa 1  -  onko profetiaa, ilmoitusta?

 

Niin karvasta kuin se monelle nykyajan uskovalle tuntuu olevan myöntää, Raamattu, Uusi Testamentti ei tunne edes sanaa ”herätys”! Ei , ei edes sellaista sanaa! Puhumattakaan sellaisesta tämän ajan tuotteesta, että tulisi ”valtava lopunajan herätys” ! ( Muutama jae on mm. unesta heräämisestä, jne. Room 13:11, Efe 5:14, Kol 3:1, Ilm 3:2)

      Tämä herätys-hokema on tosiaan tämän ajan tuote! Täällä Suomessa on erityisesti viljelty reilut 30 vuotta. Mitä tällaisella ”herätyksellä” sitten tarkoitetaan?

       Yleensä sitä, että Niilo Ylivainion tyyliin olisi ”massakokouksia”. Puhujat, ihmepuhujat keräisivät kansaa koolle, tapahtuisi ihmeitä ja merkkejä, kansaa kaatuisi kuin heinää pellolla. Suomi tulisi uskoon, kertaheitolla! Tällaisia unelmia ja utopioita ns. herätyksen suhteen elätellään, ja toki odotetaan että uskovien leirien rahakirstutkin samalla siinä kostuisivat herätyksen sateesta...

 

       Mitä em:lla on yhteyttä taikka tukea Raamatussa, UT:ssa, Jeesuksen taikka apostolien opetuksissa? Valitettavasti ei yhtään mitään. Sellainen herätys (= joukkoliikehdintä) massatuotannon tyyliin näkyvä uskonnon triumfisaatto - sellaisesta ei siis ole mitään sanaa, profetiaa! Päinvastoin!

UT, Herramme Jeesus ja apostolien kirjoitukset ennustavat lopunajalle EKSYTYKSIÄ, jopa väkevää

*     eksytystä

*     luopumusta

*     uskovien rakkauden kylmenemistä

*     uskon ”katoamista” (Luuk 18:8)

*     vaikeita aikoja, pahuuden maksimoitumista, sekä maailmassa että kristikunnassa

*     porttoseurakunnan kumuloitumista luopumuksessaan.

 

        Nämä kaikki ennustukset löytyvät UT: ssa, ja paljon vastaavia. (Raamatunkohdat voi jokainen itse hakea, se edistää Raamatun tuntemusta.)

       Miten sitten tällainen ”herätyksen” hokemisen hömppä on eksyttänyt ja hapattanut Suomenkin kristikunnan niin, että valtaosa uskovista on niellyt tämän valheen! Mitä Jeesus sanoi?Jeesus vastasi ja sanoi heille:

"Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.”  Matt 22:29.

        Tällainen herätyksen hokemisen hömppä on onnistunut siksi, ettei tunneta Raamatun Sanaa!  Tunnetaan kyllä mitä se ja se puhuja sanoi, tunnetaan mitä kristillis-kaupalliset mediat tarjoilevat, niitä palvotaan, mainostetaan, hehkutetaan! Nyt on se ja se Ihme-Puhuja, Ihme-Ihminen. Ja uskovat juoksevat perässä (= vaikka Jeesus kielsi: Älkää juosko perässä!).

     Mutta Jeesus, ja Raamatun Sana? Voi,voi sitä puutostautia! Ja siksi? Paholaisen on onnistunut syöttää pajunköyttä, että Tulee Suuri Herätys! Odottakaa vain, istukaa,istukaa - oottakaa!

       Säälittävä pimeys! Tälla tavalla on samalla muokattu maaperää, sugggestoitu monet uskovat. Ja kun ”odottavan aika on pitkä” ja sielut kaipaavat kuivuuteen apua - niin sitten vihollisen kavala aikomus onnistuu: Se saa ujutettua minkä?

-     Valheherätyksen, eksytyksen huuman! Ja tästä valhevoiteluiden, valheviinien asiasta on täysi näyttö! Tätä EKSYTYSTÄ, väärien voiteluiden, valheprofetioiden, valheparantumisten saastetta on kristikunnan rivit pullollaan. (Ei kaikki, kiitos Herralle! Eliankin aikana oli 7000 polvea jotka eivät olleet kumarrelleet väärän tulen alttareilla.)   Tästä Jeesus itse varoitti, kun oppilaat kysyivät lopunajan merkeistä?

”Katsokaa ettei kukaan teitä eksytä!” Matt 24. Markus 13., ja Luukas 17. ja 21 luvut

 

Jatkuu, osassa 2

--------------------------------------------------------------------------------

 

Osa 2   - Mitä Raamattu (UT) sanoo herätyksestä? Virvoitus?

 

Herätä unesta? (Room 13:11, Efe 5:14, Kol 3:1. Ilm 3:2)

 

Mitä positiivista sitten on luvattu, ja miten ja kenelle? Pietari sanoo VIRVOITUKSEN ajoista, näin.

Apostolien teot 3: 19-23

19. Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,
20.  että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.
21. Taivaan piti omistaman hänet niihin aikoihin asti, jolloin kaikki jälleen kohdallensa asetetaan, mistä Jumala on ikiajoista saakka puhunut pyhäin profeettainsa suun kautta.
22. Sillä Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu.
23. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'

 

      Virvoituksen ajat! Niille, jotka tekevät  parannuksen, joiden synnit pyyhitään pois! Ja tällainen virvoituksen aika oli mm. apostolien aikana, Hengen vuodatus. Ja näitä virvoituksen aikoja on Jumala antanut. Ja antaa. Mutta siihen liittyy aina parannus, katumus, puhdistus, ihmisten synnintunto, ja Jeesuksen Kristuksen Golgatan sovintotyön korottaminen. (Ei ihmeiden ja tunnustekojen korottaminen, ei ihmeiden perässä juokseminen, ei ihmisten korottaminen!)

        Jumala pitää sanansa, vastaa lupauksistaan! Hän antaa uskon lahjan, antaa uskovalle Pyhän Hengen,  antaa siunauksen ( Apt 3:26), antaa myös siunauksen levitä eteenpäin niiden välityksellä, joilla Jumalan voima, Aito Pyhän Hengen voima ja tuli!

     Profeetta Elian aika opettaa meille järjestyksen, mitä Jumala odottaa, voidakseen antaa siunauksen sateiden langeta kuivaan maahan! Lue tarkasti 1 Kun luvut 17-18. Pyhä Henki valaisee silloisten tapahtumien kautta, ja se on täysin verrattavissa meidän aikaamme. Jumala on sama!

http://findiastory.vuodatus.net/sivut/mita-on-heratyksen-tuli-jumalan-tuli

http://elianaika.vuodatus.net/sivut/elian-aika-meidan-aikamme

Jatkuu osa 3

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Osa 3  - Raamattu (UT) herätyksestä? Siunauksen sateista?

 

Mitä siis Jumala on luvannut? Hän on luvannut siunauksensa sateita. Esteet eivät ole Jumalassa, eivätkä ne ole ”maailmassa”. Esteet ovat uskovissa, jos ovat? Jos astioita on, Henki kyllä riittää?  Mutta astioiden tulee olla pyhitettyjä, puhdistettuja, uskollisia Herralle! Pyhä Henki on pyhä, ei Hän voi tulla asumaan ja toimimaan, jos uskovat kulkevat kahdella tiellä, palvelevat maailman asioita, juoruavat, panettelevat, harrastavat haureellisten viihteiden asiaa, jne. Pyhä Henki tulee murheelliseksi, sitten voi poistua kokonaan! ( Efe 4:30)

      Apostolien teot 3; 19,20, 26. Näin Pyhän Hengen siunaus ja voima toimi alkuseurakunnassa. Parannus > syntien puhdistus > usko Jeesukseen > Pyhän Hengen voima. Armolahjat.

 

SiunauksenSateet. . .

 

Kuiva maa – janoaa! Sadetta se odottaa... Tuoko pilviä tuuli? Joku jo huminan kuuli?

Ovatko huokaukset turhaa – ankara aika kaikkea kaataa ja surmaa.

Monen usko ja toivon on hiipunut, odotuskin kuollut. . .

Mikään ei ole muuttunut, onko Jumalakin suuttunut?

-  niinkuin muinoin - kansansa luopumukseen?

Rukoukset eivät näytä nousevan Korkeuteen?

 

Mitä sanoo Jumala, mitä Mestari Jeesus, mitä Puolustaja Pyhä Henki?

Se kaikki on sanottu, Raamattu sen ilmoittaa!

Miksi juosta sinne ja tänne – tyhjää tavoittaa?

Alttarit pystyttäkää!

Epäjumalat, syntisiteet hyljätkää.

On Elian Jumala edelleen uskollinen.

Hän antaa sateen, kukkii erämaa!

Jumalan kunnia, kiitos kajahtaa..

 

 

Siunauksen sateista - Sanan lupauksia *Jooel 2: 23-24

Ja te, Siionin lapset, iloitkaa ja riemuitkaa Herrassa teidän Jumalassanne. Sillä hän antaa teille syyssateen vanhurskauden mukaan, vuodattaa teille sateen, syyssateen ja kevätsateen niinkuin entisaikaan. Ja puimatantereet tulevat jyviä täyteen ja kuurna-altaat pursuvat viiniä ja öljyä.

 

Hesekiel 34 :26

Ja minä teen siunatuiksi heidät ja kaiken, mitä minun kukkulani ympärillä on, ja vuodatan sateen ajallansa, ne ovat siunauksen sateita.

 

Jeremia 5:23-25

Mutta tällä kansalla on uppiniskainen ja tottelematon sydän. Eivätkä he sano sydämessänsä:  Peljätkäämme Herraa, Jumalaamme, joka antaa sateen, syyssateen ja kevätsateen ajallansa,  ja säilyttää meille elonkorjuun määräviikot.

 

Jesaja 44:3

Sillä minä vuodatan vedet janoavaisen päälle, ja virrat kuivan maan päälle. Minä vuodatan Henkeni sinun siemenesi päälle, ja siunauksen sinun vesojeni päälle.

 

1 Kun 19:44

Elia rukoili, kumartui polvilleen

... ja seitsemännellä kerralla palvelija sanoi: Katso pieni pilvi, miehen kämmenen kokoinen nousee merestä... Ja tuossa tuokiossa taivas kävi mustaksi pilvistä ja myrskytuulesta ja tuli ankara sade.”

 

http://elianaika.vuodatus.net/sivut/siunauksen-sateista-sanan-lupauksia

 

Jatkuu osa 4